Виолета Танчева – Златева

/Виолета Танчева – Златева
Виолета Танчева – Златева 2018-08-21T17:17:58+00:00

Project Description

Виолета Танчева-Златева – раскажувач и поет. Родена е на 25 април 1968 год. во Бориево, Струмица. Дипломирала на Филолошкиот факултет во Скопје. Работи во издавачката куќа „Ѓурѓа“. Член е на Друштвото на писателите на Македонија од 2000 година. Авторка е на следните книги: Книга за сонот (1991), Враќање (1993), Враќајќи се во Бориево (1999), Мојот Пикасо (2007).

Related Articles