Васја Ивановски

/Васја Ивановски
Васја Ивановски 2018-08-21T17:17:49+00:00

Project Description

Роден во Љубљана, Словенија на 26. април, 1949
Со музика се занимава преку 30 години како новинар и радио презентер.
Соработник на бројни музичко-ориентирани списанија во Македонија и надвор од неа.
Направил интервја со луѓе како Б.Б.Кинг, Џек Брус, Питер Грин, Лаки Питерсон, Мајкл Хил, Фил Гај, Скот Хендерсон, Сем Браун (Биг Брадер и Холдинг Компани), Ким Симондс (Савој Браун) и многу други.
Последниве 4 години делува како уметнички директор на Скопскиот блуз и соул фестивал

е-пошта: vasja@blesok.com.mk

Васја Ивановски бил уредник на Блесок Звук

Related Articles