Братислав Ташковски

/Братислав Ташковски
Братислав Ташковски 2018-08-21T17:18:02+00:00

Project Description

роден 1960 во Скопје. Автор е на книгите Прсти во облаците (КММ, 1987), Бикови во мојот крвоток (Наша книга, 1989), Опасна хартија (Македонска книга, 1991), Ангелот и жедната муза (Македонска книга, 1994) и Демоника (Матица македонска, 1997). Добитник е на наградите „Студентски збор“ и „Млад борец“.

Related Articles