Бојан Шашевски

/Бојан Шашевски
Бојан Шашевски 2018-08-21T17:18:18+00:00

Project Description

Бојан Шашевски (роден на 06.04.1984 Скопје, Македонија), е дипломиран новинар на правниот факултет „Јустинијан Први“. За време на студирањето е дел од неколку неформални организации, практикант низ повеќе медиуми, а сега вработен во дневното печатено гласило „Утрински весник“. Има сертификат за ЕУ-новинар од обуката во МЦЕО. Своевремено актер во студентски филмски проекти. Примарно беше стручен соработник, а од 2010 година е ко-уредник и водител во емисијата „Психоделични фреквенции“ на независното радио „Канал 103“. Пишува проза и поезија.

Related Articles