Борис Тасков

//Борис Тасков
Борис Тасков 2018-11-26T12:12:00+00:00

Project Description

Борис Тасков е роден на 19 Април 1982 година во Скопје. Во 2008 година заминува во Тајван. Во 2014 година дипломира на факултетот по Меѓународна трговија при Су-Чоу унверзитетот во Тајван. Од 2014 година работи како менаџер на проекти во програмерска компанија, при што го користи слободното време и искуство добиено при работа со поединци од различни култури и професии, да се се запознае со психолошките феномени и појави што се случуваат во работните услови. Со цел да добие подобро знаење, студиозно чита и работи на дела од познати психијатри и психоаналитичари какo Фројд, Јунг, Лакан, и модерни и класични филозофи како Славој Жижек и Хегел. Насобраното знање и големата љубов кон филмската и серискат индустрија му овозможува да ги анализира класичните и модерните филмски и серииски дела преку призмата на психоаналитиката.

Related Articles