Бобан Богатиновски

/Бобан Богатиновски
Бобан Богатиновски 2018-08-21T17:17:53+00:00

Project Description

Бобан Богатиновски е роден 1971 г. во Куманово. Дипломирал на Медицинскиот факултет во Скопје. Автор е на книгите поезија:
Луцидни халуцинации
-1994 г. (награда Студентски збор)
Прекрасен ден за умирање
– 1998 г.
Светлината е посилна
– 2004 г.
Работи како лекар во ПЗО Мултимедика – Куманово.

Related Articles