Билјана Василева

/Билјана Василева
Билјана Василева 2018-08-21T17:18:19+00:00

Project Description

Билјана Василева е родена на 9-12-1973 година во Скопје. Дипломирала на Факултетот за ликовна уметност во Скопје во 1998 година на отсекот Графика и графички дизајн во класата на Костадин Танчев – Динка. По дипломирањето истражува во областа на сликарството, цртежот и графичкиот дизајн, а во поново време и на видеоартот. Самостојни изложби:
– 2000 – слики и цртежи, комбинирана техника, КИЦ, Скопје.
– 2002 – слики масло на платно и комбинирана техника, МКЦ, Скопје.
– 2007 – слики масло на дрво, Мала Станица, Скопје.
– 2011 – цртежи, кафе-галерија Осум, Скопје и галерија Уна, Малме, Шведска.

Related Articles