Берислав Благоевиќ

/Берислав Благоевиќ
Берислав Благоевиќ 2018-08-21T17:18:01+00:00

Project Description

Се викам Берислав Благоевиќ и роден сум 1979 година. Магистер сум на географски науки. Објавени книги: „Ламентација според Софрониј“ (куса проза) и „Требаше да бидам збор“ (поезија). Раскази и песни сум објавувал во списанијата „Ријеч“, „Нова зора“, „Балкански книжевен гласник“ и други. Како автор, застапен сум во неколку зборници: „Јас сум расказ“ (Бања Лука), „Просвета“ (Шамац), „Мирослав Антиќ“ (Инѓија), „Море од зборови“ (Барселона) и др.
Моментално живеам и работам во Бања Лука, Босна и Херцеговина.

Related Articles