Бенџамин Китинг

/Бенџамин Китинг
Бенџамин Китинг 2018-08-21T17:18:21+00:00

Project Description

Бенџамин Китинг е декан на Факултетот за јазици, култури и комуникации и шеф на Катедрата за англиски јазик на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово, каде што предава англиска литература. Има докторирано на тема за Семјуел Бекет на Тринити колеџот во Даблин и има објавувано статии за Бекет во Irish University Review и во Journal of Modern Literature. Има објавено (како ко-уредник) и книга со критички есеи за ирскиот поет Брајан Кофи насловена Други раеви: животот и работата на Брајан Кофи (во издание на Irish Academic Press, 2010). Се родил во Даблин, каде што го стекнал и своето образование, а во моментов живее во Скопје.

Related Articles