Барт ФМ Дроог

/Барт ФМ Дроог
Барт ФМ Дроог 2018-08-21T17:18:04+00:00

Project Description

роден во малото холандско место Емен во 1966 година. Во моментов работи на енциклопедија за холандските поети и еднаш неделно пишува колумна за поезија во еден холандски весник. Со перформанс се занимава уште од 1981 година кога настапувал заедно со една панк група. Заедно со Тјитсе Хофман е основач на друштвото „Поети од Епибререн“. Првата поетска книга му е објавена во 1988, а најновата ќе му биде објавена во ноември 2000.

Related Articles