Ахмед Буриќ

/Ахмед Буриќ
Ахмед Буриќ 2018-08-21T17:18:24+00:00

Project Description

Ахмед Буриќ (1967) е босанско-херцеговски книжевник, преведувач и новинар. Објавил три збирки поезија Богот на транзицијата (2004), Последните солзи на нафтата и крвта (2008) и Мајчин јазик (2013). Во подготовка е изборот на неговата поезија на словенечки, Вратата на рајот и на македонски Господарот на Скопје и други песни. Пишува поезија, проза и новинарски колумни. Во Скопје беше гостин на резиденцијата која ја реализираа мрежата „Традуки“ и издавачката куќа „Готен“. Живее и работи во Сараево.

Related Articles