Афродита Николова

/Афродита Николова
Афродита Николова 2018-08-21T17:18:22+00:00

Project Description

Афродита Николова е дипломиран професор по англиски јазик и книжевност на универзитетот „Св. Кирил и Методиј“,има магистрирано на насоката Уметности, креативност, образование и култура на универзитетот Кембриџ, Велика Британија. Таа е прва добитничка на стипендија Гејтс Кембриџ за докторски студии од Македонија, 2014. Нејзината прва поетска збирка „Омајнина“ ја освои наградата „Лесновски ѕвона“, 2010; нејзини песни се објавувани во домашни и англиски поетски списанија и антологии. Таа е национален поетски слем победник за 2014 година.

Related Articles