Асмир Кујовиќ

/Асмир Кујовиќ
Асмир Кујовиќ 2018-08-21T17:17:52+00:00

Project Description

Асмир Кујовиќ (Босна и Херцеговина) е роден 1973 година во Нови Пазар. Студирал книжевност. Објавил две збирки поезија: “Vojni sanovnik” (1997) и “Zadgrobni život” (2000). Неговиот роман “Ko je zgazio gospođu mjesec” ја добил наградата за најдобра книга издадена во 2002 година. Главен уредник на списанието за литература „Лица“. Живее во Сараево.

Related Articles

Автор