Арна Шијак

/Арна Шијак
Арна Шијак 2018-08-21T17:17:51+00:00

Project Description

Арна Шијак, родена на 30.04.1976 во Скопје. Моментално сум на постдипломски студии по театрологија на факултетот за Драмски уметности во Скопје. Дипломирав на истиот факултет, отсек драмски актер.
Претстави: „Опера за три гроша“, „Фауст“, „Среќата е нова идеја во Европа“, „Шопинг енд факинг“, Будење на пролетта 2000“, „Песочна сложувалка“, „Цензор“, “Slippery people”.
Филмови: “Gipsy magic”, „Тајната книга“
Преводи: „Сината соба“, Дејвид Хер, од англиски на македонски, и “Slippery people”, Викторија Рангелова, од македонски на англиски јазик.

Related Articles