Аполон Гилевски

/Аполон Гилевски
Аполон Гилевски 2018-08-21T17:17:45+00:00

Project Description

поет, раскажувач, есеист, критичар. Роден е во Скопје на 12 март 1969 година. Завршил Филолошки факултет во Скопје. Постдипломски студии завршил на истиот факултет. Работи како новинар. Член на ДПМ од 1995 година.

Автор е на книгите: Излегување од рајот (поезија, 1992), Зборот нож (поезија, 1995), Ружата на предметите (поезија, 1999).

Добитник е на наградата на „Студентски збор“.

Related Articles