Антји Крог

/Антји Крог
Антји Крог 2018-08-21T17:18:13+00:00

Project Description

Антји Крог е родена во 1952, на една фарма во Оранжфреистат, Јужна Африка. Објавува поезија, книги за деца и романи.
Во 2000. ја добила наградата на Фондацијата Хирошима за книгата Земја на мојот череп (1998). Нејзината најова книга Промена на јазикот (2003) ги обработува случувањата во Јужна Африка во текот на првите десет години по Апартхејдот.

Related Articles