Андреј Митевски

/Андреј Митевски
Андреј Митевски 2018-08-21T17:18:07+00:00

Project Description

Андреј Митевски
Роден 31.10.1976 Скопје, Македонија
Дипломирал на Академијата за ликовни уметности во Скопје 1999
Постдипломски студии во класата на проф. Драган Попоски Дада во 2000/2001година

Самостојни изложби:
2000 – Охрид, Куќа Робевци
1999 – Скопје, CIX Gallery

Групни изложби:
2001 – Скопје, 5-то Биенале на млади автори

Колонии:
1997 – Прилеп
1998 – Прилеп
1999 – Валемаијо – Италија
1999 – Атина – Италија
2000 – Cervara Di Roma-Italija

Related Articles