Ана Василевска

/Ана Василевска
Ана Василевска 2018-08-21T17:17:54+00:00

Project Description

Ана Василевска, родена 07.07.1975 во Скопје. Дипломирала на Филолошкиот факултет на Универзитетот Св. Кирил и Методиј на групата за македонски јазик и општа и компаративна книжевност. Искуство со ТВ и печатени медиуми, PR на два македонски филма. Од 2000 година, новинар во културната редакција на дневниот весник „Дневник“.

Ана Василевска била уредничка на Блесок Галерија.

Related Articles