Ана Агилар-Амат

/Ана Агилар-Амат
Ана Агилар-Амат 2018-08-21T17:17:55+00:00

Project Description

Ана Агилар-Амат предава Применета терминологија на превод, на Автономниот универзитет во Барселона. Ги објавила книгите „Trànsit entre dos vols“ (Ed. Proa, 2001; која е добитник на наградата Carles Riba во 2000), „Petrolier“ (Edicions de la Guerra, 2003), „Música i escorbut“ („Музика и скорбут“, Ed. 62, 2002; награда Màrius Torres во 2001). Исто така, автор е на книгата „Coses Petites“ („Мали нешта“) заедно со Франческ Парчерисас, со илустрации од Микел Плана; како и на книгата „El placer de la lectura“ („Уживањето на читањето“, Editorial Síntesis, 2004). Нејзината „Música i escorbut“ („Music and Scurvy“) е преведена од каталански на англиски од Ана Кроу и објавена како e-book од Sandstone Press (http://www.sandstonepress.com/d-musicandscurvy.html).

Related Articles