Александра Јуруковска

/Александра Јуруковска
Александра Јуруковска 2018-08-21T17:18:23+00:00

Project Description

Александра Јуруковска е родена во 1981 година во Скопје. Работи како новинар во повеќе медиуми (www.cooltura.mk, Студент ФМ, Наша ТВ, Македонско радио-Радио Скопје). Магистрирала на тема за интердисциплинарните односи меѓу литературата имедиумите на Универзитетот„Свети Кирил и методиј“ во Скопје.
Пишува литературна критика за дневниот весник „Дневник“. Автор е на книгата со книжевна критика „Ткаење на текстот“ (Силсонс, Скопје, 2014).

Контакт: a.sokolovska@gmail.com

Related Articles