Азита Гареман

/Азита Гареман
Азита Гареман 2018-08-21T17:18:16+00:00

Project Description

Азита Гареман е иранска поетеса. Родена е во Иран во 1962 г. Објавила четири книги на персиски и една на шведски. Преведува американска поезија. Членува во Иранското друштво на писатели. Од 1986-та објавува песни и текстови во иранските весници.
Објавени книги: „Песните на Ева“, 1990; „Есенски скулптури“, 1995; „Заборавот има едноставен ритуал“, 2002; „Ова е предградието на чавките“, 2009; „Четири книги поезија“ (собрани песни на шведски), 2009.

Related Articles