Без надреализам

/, Блесок бр. 56/Без надреализам

Без надреализам

Криенка
Молитвена
Неисчудено чудо
Без надреализам
Пет минути

Куќата на ридот од спомените
се извишила
и над погледот
и над облаците.
Им избегала
и на ветрот
и на птиците.
Чади оџакот.
Кој ѕирка од зад прозорците?

АвторВиолета Танчева - Златева
2018-08-21T17:21:15+00:00 октомври 17th, 2007|Categories: Поезија, Блесок бр. 56|