Читање на тишината / Čitanje tišine / Reading of Silence

////Читање на тишината / Čitanje tišine / Reading of Silence

Читање на тишината / Čitanje tišine / Reading of Silence

Роман од Том Петсинис, (мека подврска) (2007)

Превод од англиски: Игор Исаковски.

Едиција с.р., книга 01

Во овој незаборавен роман, Том Петсинис го врамува неспокојниот живот на Еварист Галоа, правејќи го делото уште посилно и поболно со тоа што главниот лик самиот ја раскажува својата приказна. Галоа искокнува од страниците, уловен во судирот помеѓу редот и хаосот, реалноста и привидението, а најмногу помеѓу својата сопствена генијалност и авто-деструктивност.„Францускиот математичар“ ги внесува сложеноста на еден математички ум и едно фасцинантно доба во сферата на книжевноста. Бестселер во земјата на авторот, Австралија, романот е објавен и во САД.

Цена: 170 ден.

Купи

ISBN 978-9989-928-68-1, 14×20 см., 360 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Белешки, био-библиографски белешки
АвторТом Петсинис
ПреводИгор Исаковски
2018-12-06T12:23:25+00:00 декември 4th, 2012|Categories: Проза, Современ роман, Книги|