Хотел Гранд

Хотел Гранд

Роман од Ренато Баретиќ (2010)

Превод од хрватски: Игор Исаковски

Едиција с.р., книга 11

„Хотел Гранд“ е делумно потресен роман за растењето и за семејството, делумно лута сатира, делумно напната приказна во која под кујнска крпа се кријат пиштоли, но истовремено и интелигентна, забавна студија за пишувањето, за статусот на фикцијата и виртуалитетите. Единствената способност на Ренато Баретиќ сложените и тешки теми да ги раскажува едноставно и заводливо, повторно да нè воодушевува со јазичното умеење и да нè изненадува со мајсторските расплети на приказната го прави „Хотел Гранд“ директен наследник на романот со пет награди и хитот со пет ѕвезди – „Осмиот повереник“.

Цена: 400 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-337-6, 14×20 см., 268 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
АвторРенато Баретиќ
ПреводИгор Исаковски
2021-03-24T22:57:53+00:00 декември 7th, 2012|Categories: Проза, Современ роман, Книги|