Рио Бар

Роман од Ивана Сајко (2011)

превод од хрватски: Игор Исаковски

Едиција с.р., книга 20

Поговор на Алида Бремер

Факт е дека Ивана Сајко со своите текстови, како ретко кој, му реплицира на моментот. И тоа не еднаш. Radio 101 Нејзиниот текст е всушност долг внатрешен монолог, трескавично истресена струја на свеста. Frankfurter Rundschau Таа се занимава со темнините на човечката природа и во тоа вложува жестока интелигенција и страст. А при тоа е и во врвот на својот занает. The Australian Нејзиниот ракопис е комплексен и повеќеслоен, фокусиран на вртоглави премини помеѓу самата авторка и нејзиниот лик. The Age Циничен гест против „модерниот, имашлив и калоричен“ менталитет. И сето тоа со бучен коментар. Vjesnik

Цена: 400 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-355-0, 14×20 см., 136 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Белешки за војната
  • Био-библиографска белешка
АвторИвана Сајко
2018-12-21T10:46:26+00:00 декември 7th, 2012|Categories: Проза, Современ роман, Книги|