Јас и ветрот

Јас и ветрот

Свеќата на масата
Капка дожд
Ноќ и ден
Бело венечно ливче
Морско богатство
Ги следам трагите
Ја помилував
Крадецот на коњи
Накитен бор
Тишина на ноќта

превод од хрватски: Никола Маџиров

Свеќата на масата
догорува –
куче крај шпоретот.

АвторБоривој Буква
2018-08-21T17:21:09+00:00 октомври 11th, 2008|Categories: Поезија, Блесок бр. 61-62|