Широко дигитално речиси небо

/, Блесок бр. 40/Широко дигитално речиси небо

Широко дигитално речиси небо

немаше друга намера објава
за Хедер
Во мојата тишина за да оправдам
Со години
Потоа
Во мојата земја
Садиикии

во овој сон тато
ти имаше дваесет години под земја
и кога се разбудив
некој тропаше на врата
и те видов тебе исончан
и
и ти викам имаше повеќе од седум месеци мртов
кога го чув тропањето на вратата
и те сонувам како стоиш некаде под сенка
со жената со која спијам под рака
но може и да била чија било куќа
кога си заминувам и не ја будам
поблиску до тебе
пред куќата да се растече

АвторКрег Чури
2018-08-21T17:21:34+00:00 јануари 1st, 2005|Categories: Поезија, Блесок бр. 40|