Широко дигитално речиси небо

/, Блесок бр. 40/Широко дигитално речиси небо

Широко дигитално речиси небо

немаше друга намера објава
за Хедер
Во мојата тишина за да оправдам
Со години
Потоа
Во мојата земја
Садиикии

ги гледам луѓето во очи
за да видам дали има некој внатре

широко дигитално речиси небо
со сила на одговор

речиси надеж во колку широчина
и љубопитност во истото место

истото страдалничко полумижење
далечно како прашање

или мачна желба да се биде некаде
како синоќа остаток од нешто

заборавен и виден среде книга
погледнувајќи нагоре те носи насмевка

те видов со моите очи, исто такви
бевме уморни и стари

АвторКрег Чури
2018-08-21T17:21:34+00:00 јануари 1st, 2005|Categories: Поезија, Блесок бр. 40|