Фрагмент

Фрагмент

Фрагмент
Прозорецот
Страв
Промена
Меѓувреме
Реката на нашето детство
*** (1)
*** (2)
*** (3)
*** (4)

Сцена еден:
ветрот дува
лисјата на дрвото се нишаат
Сцена два:
ветрот дува
лисјата и гранките се нишаат
Сцена три:
ветрот продолжува да дува
лисјата и гранките се нишаат
стеблото се витка
Сцена последна:
целото дрво се тресе
од ветрот ниту здив.

АвторХеберт Абиморад
2018-08-21T17:21:58+00:00 февруари 1st, 2001|Categories: Поезија, Блесок бр. 19|