Фрагмент

Фрагмент

Фрагмент
Прозорецот
Страв
Промена
Меѓувреме
Реката на нашето детство
*** (1)
*** (2)
*** (3)
*** (4)

Од мојот прозорец гледам
двајца луѓе
и автомобил што поминува
двајца луѓе што размислуваат
и автомобил што поминува
двајца луѓе што се среќаваат
и автомобил што поминува
двајца луѓе што се расправаат
и автомобил што поминува
двајца луѓе на земјата
и автомобил што не запира.

АвторХеберт Абиморад
2018-08-21T17:21:58+00:00 февруари 1st, 2001|Categories: Поезија, Блесок бр. 19|