Утринска служба

/, Блесок бр. 32/Утринска служба

Утринска служба

Утринска служба
Снег
Фантазија
Отстапнички ветар
Рана темница
Прво сеќавање

Многу одамна, ме ранија. Живеев
да му се одмаздам
на татко ми, не
за она што беше тој –
за она што бев јас: од почетокот на времето,
во детството, си мислев
дека болка е
кога не ме сакаат.
Болка е кога сакам.

АвторЛуис Глук
2018-08-21T17:21:41+00:00 јуни 1st, 2003|Categories: Поезија, Блесок бр. 32|