Требаше да се заклучи

/, Блесок бр. 21/Требаше да се заклучи

Требаше да се заклучи

Неколку зборови за тоа…
Требаше да се заклучи
Прекин на комуникацијата
Никогаш повеќе, Ленора!
Наследство
Писмо до Лаодикеја
Lassitudo (заморни проникнувања)

Кристалните ешетки
веќе ги нема,
ни огнените капки
миени од ветрот.
Дур’ тревите растат
скржаво ги земам
плодовите нивни –
прашинки на сметот.

Сè така дур’ чепкам по урнатините.

АвторМаја Апостолоска
2018-08-21T17:21:55+00:00 јуни 1st, 2001|Categories: Поезија, Блесок бр. 21|