Требаше да се заклучи

/, Блесок бр. 21/Требаше да се заклучи

Требаше да се заклучи

Неколку зборови за тоа…
Требаше да се заклучи
Прекин на комуникацијата
Никогаш повеќе, Ленора!
Наследство
Писмо до Лаодикеја
Lassitudo (заморни проникнувања)

Добрата соба
домашинот го чека.
Заиграј, веќе, мастилаво!
Потем сините траги …

Благи ли се гробниците
насмеани за гости
та чукањето да е токмуглаво
со цело чекање
на птичјиот гргор?

Застани!

Декември во патетичен стрес
интересно продлабочува
версуси.
Мелодрами за мелолудаци!

Ленора, драга моја,
фигуративно заминуваш?

АвторМаја Апостолоска
2018-08-21T17:21:55+00:00 јуни 1st, 2001|Categories: Поезија, Блесок бр. 21|