Трамонтана

Трамонтана

Морето е пурпурно кај Пиреа
8 септември 1994
На Ацедија
Лични карти (фрагмент)
Причина
Кога веќе не можам да им избегам на своите зборови
Во паркот, еден човек јаде јаболко
Кога одам кон морето

Кога веќе не можам да им избегам на своите зборови

или на неговиот глас што им ја одзема силата, звуците,
детето е отсечено

оти си ги расплело кадриците

знај тогаш
дека ретко

раката турка и запира.

АвторЕрик Линднер
2018-08-21T17:20:50+00:00 февруари 23rd, 2013|Categories: Поезија, Блесок бр. 88|