Сѐ уште сум млада

/, Блесок бр. 101-102/Сѐ уште сум млада

Сѐ уште сум млада

Непоправливо
Наскоро
Сѐ уште сум млада
Сѐ уште сум млада, сакан мој
Автобусот бавно продолжува
Во мене висат сеќавањата
Го рамнам гробот
Таткото

Автобусот бавно продолжува
низ неделниот прегорен
есенски воздух.
Се качува жена со детенце в раце,
мало и стуткано помеѓу мевот и градите.
Лисјата паѓаат.
Возачот на радио слуша литургија.

АвторДениса Дуран
2018-08-21T17:20:40+00:00 ноември 12th, 2015|Categories: Поезија, Блесок бр. 101-102|