Сѐ уште сум млада

/, Блесок бр. 101-102/Сѐ уште сум млада

Сѐ уште сум млада

Непоправливо
Наскоро
Сѐ уште сум млада
Сѐ уште сум млада, сакан мој
Автобусот бавно продолжува
Во мене висат сеќавањата
Го рамнам гробот
Таткото

Сѐ уште сум млада, сакан мој –
I’m still young –
можеме да се подложуваме
на комплетни медицински испитувања;
на 30-годишна возраст
болни се речиси
сите наши пријатели.
Сѐ уште имам време
да се испружам полека
врз тесниот, метален кревет
на апаратот за магнетна резонанца,
повикувајќи го Бога
крај себе.

АвторДениса Дуран
2018-08-21T17:20:40+00:00 ноември 12th, 2015|Categories: Поезија, Блесок бр. 101-102|