Сѐ уште сум млада

/, Блесок бр. 101-102/Сѐ уште сум млада

Сѐ уште сум млада

Непоправливо
Наскоро
Сѐ уште сум млада
Сѐ уште сум млада, сакан мој
Автобусот бавно продолжува
Во мене висат сеќавањата
Го рамнам гробот
Таткото

Сѐ уште сум млада,
сѐ уште можам да ги поднесам
луѓето залепени едни до други во автобусите.
Коските ми се добри
и моите гради, цврсти и еластични,
сѐ уште поднесуваат гмечење.

АвторДениса Дуран
2018-08-21T17:20:40+00:00 ноември 12th, 2015|Categories: Поезија, Блесок бр. 101-102|