Сѐ уште сум млада

/, Блесок бр. 101-102/Сѐ уште сум млада

Сѐ уште сум млада

Непоправливо
Наскоро
Сѐ уште сум млада
Сѐ уште сум млада, сакан мој
Автобусот бавно продолжува
Во мене висат сеќавањата
Го рамнам гробот
Таткото

Се подготвувам за на лекар,
блескави порои вода распрсната во капки
ми ги запетлуваат линиите на телото.
Всушност,
се подготвувам за тебе –
наскоро ќе се вратиш
и твоите бакнежи ќе се лизнат
по моето чисто тело,
сѐ уште болно.

АвторДениса Дуран
2018-08-21T17:20:40+00:00 ноември 12th, 2015|Categories: Поезија, Блесок бр. 101-102|