Спиј

Спиј
Не вели ништо
Благодарам
Од каде доаѓа оваа болка
Еве ме
Чекај

го истурам пред твоите нозе
знаењето што го стекнав
од своите грешки.
Го чекав твоето пристигање
и симболично ги стргав
ѓоновите.
За какво добро е овој
или оној чекор?
Ете така
почнав да заглавувам
во калта на скромноста.

АвторФарај Бу ал-Иша
2018-08-21T17:21:44+00:00 јануари 1st, 2003|Categories: Поезија, Блесок бр. 30|