Спиј

Спиј
Не вели ништо
Благодарам
Од каде доаѓа оваа болка
Еве ме
Чекај

кон што води?
Си чепкам по раните,
како номад што го боднува
магарето
нестрплив да стигне до
крајот на векот.

АвторФарај Бу ал-Иша
2018-08-21T17:21:44+00:00 јануари 1st, 2003|Categories: Поезија, Блесок бр. 30|