Совет за добра љубов

/, Блесок бр. 39/Совет за добра љубов

Совет за добра љубов

Човек во својот живот
Станувам многу влакнест
Знам еден човек
Еин Јахав
Засадено паркче
Бог има милост за деца од градинка
Совет за добра љубов
Да заборавиш некого

Знам еден човек
кој ја фотографираше глетката што ја виде
од прозорецот на собата каде што водеше љубов
но не и лицето на жената што таму ја љубеше.

АвторЈехуда Амихај
2018-08-21T17:21:35+00:00 декември 1st, 2004|Categories: Поезија, Блесок бр. 39|