Смртта на планината

/, Блесок бр. 12/Смртта на планината

Смртта на планината

Огласување височина
Смртта на планината
Прометеј
Амајлија
Сеач. Цвет

1.

Болката е разновидна убавина
Историја се случува
Кога од устата ми потекува солза

По долгите патувања
Ме пречекуваат
Ноќни дождови

Мистерии

2.

Пак ни мириса на косена трева
Мирисаат стапките на Баханатките
Осветлено Небо во Ноќта
Патник кој никаде не Патува
Без сенката на Вселената

Се будам ко мист
И објавувам чудо

Огласувам Височина

АвторЈанко Нинов
2018-08-21T17:22:06+00:00 јануари 1st, 2000|Categories: Поезија, Блесок бр. 12|