Смртта на воинот

/, Блесок бр. 03/Смртта на воинот

Смртта на воинот

Ковчег
Пенелопа
Кајмакчалан
Смртта на војникот (слика од детство)
Статуа 1
Тавтабити
Реома
Персефона


Некојси, а тоа сум јас,
со нога степкав
на работ од креветот
тавтабита.

Сега сум мошне галовен.

Касарните и клиниките
секогаш се настанети со луѓе,
(исполнети до последното место)
исто и затворите.

Тавтабитите се придружна сермија.

2023-06-07T21:02:48+00:00 јуни 1st, 1998|Categories: Поезија, Блесок бр. 03|