Преобразба

Преобразба

преобразба
средба
собата
ева со чадор
гнездо на таванот
јужниот парк
џони вокер
како доаѓа есента
топографии
тишини и вреви
временска прогноза
дневната соба на Крусо

реката ќе тргне во друг правец
ќе ја следат сите рибари и чамци
а по нив давениците со појаси за спасување:
тоа неделно попладне
едни двајца прегрнати шетаат по брегот
несвесни за последиците

АвторВладислав Христов
2018-08-21T17:20:42+00:00 ноември 9th, 2014|Categories: Поезија, Блесок бр. 99|