Поeзија – Телос Филис

/, Литература, Блесок бр. 153/Поeзија – Телос Филис

Поeзија – Телос Филис

Портокалова боја
Еден од оние
Радоста е знаење
Молчалив
Малата куќичка
Грчкиот начин
Ти викам
Фашизмот не е збор
40°C
Август


Фашизмот не е збор

Фашизмот не е збор,
не е агресивна ознака,
не содржи именка во својата синтакса

фашизмот е твојот став
твоето отсуство
и најмногу
твојата тишина за реалниот живот

АвторТелос Филис
2024-05-12T11:54:11+00:00 мај 12th, 2024|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 153|