Поeзија – Телос Филис

/, Литература, Блесок бр. 153/Поeзија – Телос Филис

Поeзија – Телос Филис

Портокалова боја
Еден од оние
Радоста е знаење
Молчалив
Малата куќичка
Грчкиот начин
Ти викам
Фашизмот не е збор
40°C
Август


Ти викам

Добро утро ти викам,

не слушаш, носиш слушалки, поминуваш покрај мене, ти мавтам добро утро,

ме игнорираш зад твоите црни очила

Те поздравувам од другата страна на улицата, не ме гледаш, внимаваш да не те удрат возилата

Тргнувам по тебе на пешачки премин, подготвен сум да ти кажам добро утро, здодевно ти е да чекаш на семафори, се вртиш на следната улица,
пред да можам да ти се доближам.

Во ноќта молиш за отчукувана добра ноќ на интернет

АвторТелос Филис
2024-05-12T11:54:11+00:00 мај 12th, 2024|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 153|