Поeзија – Телос Филис

/, Литература, Блесок бр. 153/Поeзија – Телос Филис

Поeзија – Телос Филис

Портокалова боја
Еден од оние
Радоста е знаење
Молчалив
Малата куќичка
Грчкиот начин
Ти викам
Фашизмот не е збор
40°C
Август


Грчкиот начин

Спијам на тесен кауч
едвај ме собира,
моите стапала ми се издадени
во ноќите
мојот живот доаѓа
како ќебе
и паѓа
се будам од студот

но никој нема да знае дека овој ноќен студ
е она што
ми дава толку многу сила
да продолжам
да живеам

АвторТелос Филис
2024-05-12T11:54:11+00:00 мај 12th, 2024|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 153|