Поeзија – Телос Филис

/, Литература, Блесок бр. 153/Поeзија – Телос Филис

Поeзија – Телос Филис

Портокалова боја
Еден од оние
Радоста е знаење
Молчалив
Малата куќичка
Грчкиот начин
Ти викам
Фашизмот не е збор
40°C
Август


Молчалив

Молчалив со дрските
рамнодушен со недостојните
снисходлив со разоткриени

во животот поентата не е да не се согласуваш

туку да ги цениш, пред сè, оние со кои избираш да не се согласуваш
без да им обрнуваш внимание на другите

АвторТелос Филис
2024-05-12T11:54:11+00:00 мај 12th, 2024|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 153|