Поeзија – Телос Филис

/, Литература, Блесок бр. 153/Поeзија – Телос Филис

Поeзија – Телос Филис

Портокалова боја
Еден од оние
Радоста е знаење
Молчалив
Малата куќичка
Грчкиот начин
Ти викам
Фашизмот не е збор
40°C
Август


Радоста е знаење

Само кога нема да постојам
ќе дознам на крајот дали некогаш сум постоел
или само со радост сум си го потрошил интервенираното време
тоа што во безумно брзање го нарекуваме живот.
Само кога нема да бидам жив
ќе дознам со сигурност дали сум живеел
и колку што повеќе заборавам на тоа
толку повеќе ќе избегнувам да ги почувствувам
работите што вредат
потонувајќи во очајот

на оние што светат

АвторТелос Филис
2024-05-12T11:54:11+00:00 мај 12th, 2024|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 153|