По војна

По војна

Насетувања
Воз во снегот
Куфер
Шаблони
Верба
По војна

Уморен сум од следење на изброените патеки
На ѕвездите и планетите што ми трепкаат пред очи.

Се уморив од нивните мразови и огнови:
Ми покажаа што ми фали во мојот студен свет.

Вечерва сакам наместо нив тебе да те најдам:
од твојата соба се истура нежна светлина

во празниот двор на моето срце.
Замелушен од непостигнатото гледам

Кајшто на прозорецот го раздиплуваш
Внимателниот јорган на твојата љубов.

АвторТим Филипс
2018-08-21T17:21:31+00:00 јули 1st, 2005|Categories: Поезија, Блесок бр. 43|